Nordeas nye enhed skal styre digitaliseringen

Nordea opretter en ny digital enhed kaldet Group Digital, som får til opgave at drive bankens aktiviteter inden for digitalisering på tværs af koncernen. Det oplyser Nordea i en meddelelse torsdag.

Digital udvikling er afgørende for Nordeas fremtidige succes. Foto: Nordea hovedsæde. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Digital udvikling er afgørende for Nordeas fremtidige succes. Vi har et stort antal digitale projekter i gang, som vil forbedre vores udbud af serviceydelser. Det gælder blandt andet nye platforme til online serviceydelser, mobilbetalinger og analyseværktøjer.

Som en strategisk enhed vil Group Digital sammen med forretningsområderne sikre, at vi kan tilbyde værdiskabende digitale løsninger til vores kunder, siger Torsten Hagen Jørgensen, driftsdirektør i Nordea, i meddelelsen.

Group Digital skal have overblik over samtlige digitale projekter i hele banken, herunder det nye kernebanksystem og initiativer til forenklinger. Enheden skal sikre, at alle digitale projekter er i overensstemmelse med koncernens strategi, og at eventuelle synergier mellem forskellige projekter udnyttes til at forbedre effektiviteten.

- Hurtige ændringer i kundeadfærden, nye finansielle serviceydelser, udvikling af ny teknologi samt stadig strengere krav fra myndighederne skaber forretningsmuligheder, men kræver også, at Nordea har en klar strategisk digital vision og tilstrækkelig kapacitet til at sætte den i værk, påpeger Nordea i meddelelsen.

Poul Raaholt, tidligere leder af Group IT i Nordea, og Ewan MacLeod, tidligere ansvarlig for Royal Bank of Scotlands digitale omstillingsprogram på Retail-området, skal lede den nye enhed.

Alvaro Garrido, der er tidligere Group Head of Technology i Standard Chartered Bank, er udnævnt til ny leder af Group IT.

Den nye enhed begynder sit arbejde 1. september.