Nordeas danske chef ser fortsat problemer i landbruget

Der er fortsat problemer med landbrugskunderne, men Nordea Danmark er godt rustet til at modstå presset og føler sig ikke så hårdt ramt, som den kunne være, og banken er desuden dækket ind af de foretagne hensættelser.

Nordeas landbrugskunder klarer sig samlet set bedre end gennemsnittet, vurderer administrerende direktør for Nordea Danmark, Peter Lybecker. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det forklarede den administrerende direktør for Nordea Danmark, Peter Lybecker, på et pressemøde, hvor han gennemgik Nordea Danmarks regnskab med de to øvrige direktionsmedlemmer: nytiltrådte David Hellemann, der har ansvaret for privatkunderne, og Jørgen Høholt, der har ansvaret for erhvervskunderne.

- Sidste år hensatte vi 23 mio. euro som gruppevise hensættelser til landbrug og det tror vi dækker det behov, der kommer. Vi kommer til at bruge noget af det eller det meste, men jeg mener, at vi er dækket ind, siger han.

Samlet set vurderer direktøren, at bankens landbrugskunder klarer sig bedre end gennemsnittet.

Af de omkring 1500 landbrug, der har høj gæld og et likviditetsbehov har Nordea Danmark 143 - og af dem kommer flere til at bukke under, mens andre bliver reddet.

- Vi har en palet af muligheder, når vi forsøger at redde dem. Nogle vil gå konkurs, men andre kan nøjes med at sælge jord fra, reducere kvægholdet og dyrke jorden eller andet, forklarede han.

Han fremhævede, at Nordeas andel af kunder i det kritiske segment er under sektorens gennemsnit på 16,1 pct. Det er opgjort til 11,6 pct.

Omvendt er banken overrepræsenteret i det gode segment med lav gæld og likviditetsoverskud. Der er bankens andel 50,5 pct. mod de øvrige bankernes andel på 44,5 pct.

I de to andre segmenter af de fire segmenter, "lav gæld og likviditetsbehov" og "høj gæld og likviditetsoverskud", er banken repræsenteret som sektoren.

Nordens største bank Nordea skuffer: