Nordea vil skære 500-650 job i Danmark

Nordea vil reducere medarbejderstaben i Danmark med mellem 500 og 650 medarbejdere i Danmark i løbet af 2011 og 2012, oplyser banken. I alt skal koncernen slankes med 2000 ansatte. (Opdateres)

Foto: BOB STRONG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I forbindelse med en massiv sparerunde i Nordea skal antallet af medarbejdere i 2011 og 2012 slankes med i alt cirka 2000, heraf 500-650 i henholdsvis Danmark, Finland og Sverige og 200-300 i Norge.

Det bliver ikke en let proces at øge effektiviteten, siger Christian Clausen, Nordeas koncernchef, i en pressemeddelelse.

- Ved at tage skridt til at øge lønsomheden tidligt kan vi bedre sikre vores gode rating, konkurrencedygtige funding og dermed vores muligheder for at tilbyde kunderne produkter og serviceydelser til den rigtige pris, siger han.

- Alternativet - at vente og se - er ikke en mulighed, tilføjer han.

Storbanken har indledt forhandlinger med de faglige organisationer. Målet er at nå en stor del af reduktionen i medarbejderomkostninger ved naturlig afgang og frivillige aftaler, oplyser banken.

Tidsforløbet for de formelle forhandlinger med fagforeningerne varierer fra land til land, og alle processer forventes at være afsluttet i november. Nordea har i dag i alt cirka 34.000 ansatte. 

Web-TV: Jens Christian Hansen spår flere bankfyringer


/ritzau/