Nordea vil øge eksport af formueforvaltning

Nordea har fået ny chef for kapitalforvaltning, Christian Hyldahl, og han vil øge bankens eksport af forvaltning, hvor Tyskland er det største marked.

Nordea har omkring 1.200 mia. kr. under forvaltning, og denne pengetank skal gerne vokse under bankens nye chef for kapitalforvaltning, Christian Hyldahl. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Efter Allan Polack har sagt op i Nordea, har banken udpeget en ny chef for kapitalforvaltningen, og det er blevet Christian Hyldahl, der de seneste fire år har været investeringsdirektør i banken.

I Allan Polacks tid er formuen under forvaltning i Nordea fordoblet fra 600 mia. kr. til nu omkring 1.200 mia. kr., og den vækst skal gerne fortsætte under Christian Hyldahl, siger han.

»Vi har vokset meget på de sidste år, og vi vokser meget internationalt, for vi har en global tilgang til hele vores forretning. Nu har jeg været investeringschef i fire år og kender alle produkterne i detaljer, og har siddet og haft ansvaret for at forfine dem, og i min nye rolle er det jo mit ultimative ansvar, at der er nogle kunder, der får glæde af dem, og at forretningen vokser,« siger Christian Hyldahl.

Nordea forvalter i høj grad også formuer for udenlandske investorer, og den strategi skal fortsætte, siger den nye chef for Nordea Asset Management.

»Vores strategi er uforandret. Vores strategi er jo et mål om at være en dominerende europæisk asset manager, og det er vi jo i høj grad. Vi er i bund og grund en eksportvirksomhed. Vores største marked er det tyske marked, og vi ser meget høj vækst fra mange europæiske lande, men også globalt. Vi har kontorer i Singapore, Brasilien, New York osv., så det er en superspændende international virksomhed,« siger Christian Hyldahl.