Nordea vil gøre Danmark til en svensk filial

I stedet for at være datterselskaber af Nordea, skal forretningerne i Danmark, Norge og Finland fremover være filialer af den svenske forretning.

Nordeas topchef Christian Clausen vil omdanne den juridiske struktur i Nordea, så den danske del af forretningen bliver en filial af den svenske bank i stedet for et datterselskab som i dag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordea planlægger at droppe den danske banklicens og i stedet lade den danske del af forretningen blive en filial af den svenske bank. Kunder og medarbejdere vil dog ikke mærke noget til ændringerne, lyder det fra Nordea.

I dag er Nordeas forretninger i Danmark, Norge og Finland juridisk set datterselskaber af Nordea i Sverige, men fremover skal de altså være filialer, hvis det godkendes af myndighederne. Det siger topchef Christian Clausen i forbindelse med bankens aflæggelse af regnskab for andet kvartal.

»Som en del af en forenkling af vores bank har vi igangsat en dialog med myndighederne i de nordiske lande om vores juridiske struktur. Formålet er at forenkle den juridiske struktur ved at ændre de norske, danske og finske datterbanker til filialer, derved styrke ledelse, reducere administrativ kompleksitet og øge effektiviteten,« skriver Christian Clausen i en meddelelse i forbindelse med regnskabet.

Han gør det dog samtidig klart, at hverken kunder i Nordea eller medarbejdere vil blive berørt af ændringerne.

»Det vil ikke føre til ændringer i vores tilstedeværelse i de enkelte lande og heller ikke til ændringer for vores medarbejdere eller den måde, vi servicerer vores kunder,« skriver Christian Clausen videre.

En sådan ændring af den juridiske struktur skal både godkendes af myndighederne og på generalforsamlingen i Nordea, inden den kan træde i kraft.