Nordea udnævner nye topdirektører

Erik Ekman og Snorre Storset bliver nye medlemmer af Nordeas koncernledelse.

Foto: Søren Bidstrup

Nordens største bank har forfremmet to direktør, der fremover indtræder i Nordeas koncernledelse, Group Executive Management.

Svenske Erik Eikman bliver ny leder af Wholesale Banking, hvor han har haft flere stillinger, siden han blev ansat i Nordea i 2008. Senest har han været co-head for Markets FICC.

Samtidig bliver en anden svensker, Snorre Storset, udnævnt til ny »deputy« for Wealth Management. Foruden denne stilling bliver Snorre Storset leder af en ny Private Banking-enhed, der samler Private Banking-enhederne i Danmark, Finland, Norge, Sverige og International Private Banking.

»Med udnævnelsen af Erik og Snorre har vi et meget stærkt ledelsesteam på plads. De har vist stærkt lederskab i deres tidligere stillinger, og deres erfaring og kompetence vil være et værdifuldt bidrag i den fortsatte udvikling mod fremtidens relationsbank,« udtaler Casper von Koskull, koncernchef i Nordea, i en pressemeddelelse.

Udnævnelsen af de to topdirektører sker efter, at Nordea i de seneste år har vinket farvel til folk som Lars Bank Jørgensen, der var chef for Nordea Kredit, Peter Nyegaard, der var landechef i Danmark og medlem af koncernledelsen, Anders Jensen, der var adm. direktør i Nordea Bank Danmark, Henrik Drusebjerg, der var seniorstrateg og Anders Meinert, der var chef for compliance, Allan Polack, der var chef for kapitalforvaltning og så sent som i går stoppede Nordeas mangeårige direktør, Christian Clausen.

Nordea oplyser, at ændringerne er trådt i kraft 1. november 2015.