Nordea udnævner nye topdirektører

Erik Ekman og Snorre Storset bliver nye medlemmer af Nordeas koncernledelse.

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordens største bank har forfremmet to direktør, der fremover indtræder i Nordeas koncernledelse, Group Executive Management.

Svenske Erik Eikman bliver ny leder af Wholesale Banking, hvor han har haft flere stillinger, siden han blev ansat i Nordea i 2008. Senest har han været co-head for Markets FICC.

Samtidig bliver en anden svensker, Snorre Storset, udnævnt til ny »deputy« for Wealth Management. Foruden denne stilling bliver Snorre Storset leder af en ny Private Banking-enhed, der samler Private Banking-enhederne i Danmark, Finland, Norge, Sverige og International Private Banking.

»Med udnævnelsen af Erik og Snorre har vi et meget stærkt ledelsesteam på plads. De har vist stærkt lederskab i deres tidligere stillinger, og deres erfaring og kompetence vil være et værdifuldt bidrag i den fortsatte udvikling mod fremtidens relationsbank,« udtaler Casper von Koskull, koncernchef i Nordea, i en pressemeddelelse.

Udnævnelsen af de to topdirektører sker efter, at Nordea i de seneste år har vinket farvel til folk som Lars Bank Jørgensen, der var chef for Nordea Kredit, Peter Nyegaard, der var landechef i Danmark og medlem af koncernledelsen, Anders Jensen, der var adm. direktør i Nordea Bank Danmark, Henrik Drusebjerg, der var seniorstrateg og Anders Meinert, der var chef for compliance, Allan Polack, der var chef for kapitalforvaltning og så sent som i går stoppede Nordeas mangeårige direktør, Christian Clausen.

Nordea oplyser, at ændringerne er trådt i kraft 1. november 2015.