Nordea-udbrydere scorer trecifret millionbeløb på livsværk

Tre danske pionerer sælger 60 pct. af kapitalforvaltningssuccesen Capital Four til Northill Capital, der har en italiensk mangemilliardær i ryggen.

Arkivfoto. Tre tidligere Nordea-ansatte har solgt 60 pct. af kapitalforvaltningssuccesen Capital Four til Northill Capital. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Et af verdens førende kreditforvaltningsmiljøer Capital Four er blevet solgt til Northill Capital, der har biotekmilliardæren Ernesto Bertarelli i ryggen.

Det skriver Børsen, der erfarer, at Northill har opkøbt 60 pct. af Capital Four for et pænt trecifret millionbeløb.

Capital Four er et dansk kapitalforvaltningsselskab, der i dag forvalter cirka 50 mia. kroner. Bag succesen står Henrik Østergaard, Torben Skødeberg og Sandro Näf, der alle er tidligere Nordea-ansatte, og som i dag har kontor i Parken.

»Vi føler, vi har bygget noget unikt, og det har taget lang tid at nå dertil, hvor vi er i dag, men der kommer et tidspunkt, hvor man er nødt til at tænke på de næste 10 til 20 år,« siger adm. direktør for Capital Four, Sandro Näf, til Børsen.

Northill Capitals adm. direktør, Jon Little, er hvert år i kontakt med over 100 kapitalforvaltere, der jagter en ny hovedaktionær. Alligevel er han ikke i tvivl om, at der er et stort potentiale i Capital Four, som i hans øjne er Europas bedste forvalter på højtforrentede obligationer.

»Der er få selskaber, der opfylder vores kriterier. Med en tidshorisont på mindst 10 år og gerne 20-30 år, skal man være helt sikker,« siger Jon Little.