Nordea truer med at flytte hovedkvarter - skat bliver afgørende

Nordea vil overveje at flytte sit hovedkvarter ud af Sverige, hvis den svenske regering gør alvor af at introducere ekstra skat på bankerne.

Bankens topchef, Casper von Koskull, siger til Bloomberg News, at en finansiel skat kan påvirke bankens beslutning om, hvor og hvordan den skal indrette sig fremadrettet. Fold sammen
Læs mere
Foto: © Bob Strong / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bankens topchef, Casper von Koskull, siger til Bloomberg News, at en finansiel skat kan påvirke bankens beslutning om, hvor og hvordan den skal indrette sig fremadrettet.

Dermed fortsætter Nordea med at lægge pres på de svenske politikere. I maj sidste år truede Nordeas bestyrelsesformand, Bjørn Wahlroos, også med at flytte hovedkvarteret til udlandet, hvis der blev indført en ekstraskat på bankerne.

Wahlroos sagde også i slutningen af oktober i år til det finske public-service-selskab YLE, at han havde antydet, at hovedkvarteret kunne flytte fra Sverige til Holland, hvis det kom til en fusion med hollandske ABN Amro - drøftelser, som siden er strandet.

Den svenske regering barsler med en ny bankskat, der skal spytte milliarder i statskassen årligt. Planen er en lønsumsafgift på 15 pct., som vurderes at ville øge skatteindtægterne med 3,7-7 mia. svenske kr. årligt.