Nordea-topchef langer ud efter investorer: »Markederne er altid utålmodige«

Investorerne er for utålmodige i forhold til vores resultater, lyder det fra topchefen i Nordea, Casper von Koskull, der i et interview langer ud efter aktiemarkederne.

Nordeas topchef Casper von Koskull har en klar ambition om, at bankens indtjening skal øges og omkostningerne skal reduceres her i 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: JESSICA GOW
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Topchefen for Nordens største bank Nordea, Casper von Koskull, går nu i rette med investorerne, som han mener, er alt for utålmodige. Nordea er på rette spor, når det gælder om at få styr på forretningen og få tjent nogle flere penge.

Det siger von Koskull i et interview med Bloomberg i Helsingfors, hvor den nordiske bank har hovedsæde.

»Når vi ser på 2019, er det min klare ambition, at vi skal have en stigende indtjening og reduceret omkostningerne,« siger von Koskull, der ser kapitalforvaltningen som et af de afgørende punkter for, at Nordea får en bedre indtjening.

Og når det kommer til investorernes tro på bankens fremskridt, er meldingen klar fra von Koskull.

»Markederne er altid utålmodige,« lyder det fra topchefen.

»Udgangspunktet er, at vi skal have vores markedsposition genetableret, fordi vi ligger under. Der er masser af underliggende positiv udvikling. Meget af det drejer sig om at få maskinen op og køre og gøre det, som vi er bedst til,« siger von Koskull.

Hans tro på, at Nordea er på vej den rigtige vej, bliver understreget af, at han har købt for omkring to mio. dollar aktier svarende til lidt over 13 mio. kr.

Muligheder i private banking

I de senere år har Nordea arbejdet ihærdigt på at få omkostningerne ned blandt andet gennem reduktion af medarbejderstaben og automatiseringer, så koncernen bliver en meget slankere og mere effektiv organisation.

Men regnskabet for 4. kvartal sidste år blev mødt med skepsis af en række investorer, fordi de mener, at det ikke går stærkt nok med at få skabt de fornødne resultater.

Som modtræk påpeger topchefen blandt andet, at Nordea nu har en rigtig god position for at udvide forretningen med de rige kunder i form af private banking i Norge og Sverige.

»Vi er underrepræsenteret på det område i forhold til det, vi kan gøre,« siger von Koskull, der ligeledes mener, at Nordea har gode muligheder, når det gælder forretningen med livsforsikringer og pension.

Nordea flyttede sidste år hovedkvarteret fra Stockholm til den finske hovedstad Helsingfors. Det skete, for at banken derved kunne være inden for den europæiske bankunion. Det har ikke betydet noget endnu, men von Koskull mener, at det på sigt vil give Nordea nogle fordele, når det gælder bankens binding af kapital.