Nordea-topchef: Ikke underligt at teste mulige afløsere

Nordeas danske topchef Christian Clausen er fåmælt om sin egen pensionering, men understreger, at der ikke er noget mærkeligt i at teste kandidater og lave planer for efterfølgeren.

Foto: Thomas Lekfeldt. Christian Clausen, koncernchef for Nordea, finder det naturligt at teste mulige afløsere, men vil ikke sige noget om egne fremtidsplaner.
Læs mere
Fold sammen

Som topchef i Nordea, der er Nordens største bank, er danske Christian Clausen det nærmeste, man kommer på Nordens bankkonge. Christian Clausen har siddet på tronen siden 2007, og med en alder, der rundede 60 år tidligere i år, er snakken om Christian Clausens forestående abdicering taget til.

For en måned siden kunne Berlingske Business fortælle, at headhunterbureauet Egon Zehnder var i gang med at lave en liste over kandidater til Christian Clausens job, men Nordea har hele tiden afvist at kommentere sagen.

Torsdag fremlagde Christian Clausen Nordeas regnskab for andet kvartal 2015, men heller ikke da var Christian Clausen villig til at fortælle yderligere om fremtidsplanerne.

Berlingske Business skrev for nylig, at Egon Zehnder er i gang med at finde emner til at afløse dig i Nordea. Hvad kan du sige om den proces?

»Jeg kan ikke sige noget. Jeg nyder en dag som i dag. Vi har afleveret et flot resultat, og nu skal jeg møde en masse investorer rundt omkring i verden, og det er en herlig fornemmelse, at teamet har lavet fantastisk indsats,« siger Christian Clausen.

Var du orienteret om, at den proces var i gang?

»Det dér er et rygte i avisen, og det kommenterer vi ikke. Men der er jo ikke noget underligt i, at man på forskellige ledelsesniveauer tester folk og ser på, hvordan succesionsplanerne ser ud. Det er ganske normalt, men vi har ikke nogen kommentarer til det konkrete.«

Vil du sige, om du på nuværende tidspunkt har planer om fortsat at være koncernchef i Nordea om to år?

»Nej, sådan noget svarer jeg ikke på.«

I hvor høj grad bliver du inddraget i processen med at finde din afløser?

»Det må vi se,« siger Christian Clausen.

Blandt kandidaterne til at overtage jobbet som topchef i Nordea er svenske Torbjörn Magnusson, der er topchef i forsikringsselskab If og meget vellidt af Nordeas formand Björn Wahlroos.

Derudover nævnes SAS-topchef Rickard Gustafson som en outsider, da han har finanserfaring fra GE Capital og Codan, samt har ført SAS - der opererer på tværs af Skandinavien ligesom Nordea - gennem en større effektiviseringsproces.