Nordea-topchef: Fokus er på omstilling - ikke fusionssnak

Nordea har mellem juni og september ifølge flere nyhedsbureauer haft drøftelser med den hollandske storbank om en fusion, der, hvis den blev gennemført, ville have været den største siden finanskrisen. Fold sammen
Læs mere
Foto: © Bob Strong / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordea har blikket stift rettet imod den omstilling, som den skandinaviske storbank er i gang med, slår bankens topchef fast.

Meldingen kommer, efter at der har været spekulationer fremme om, at Nordea har været i dialog med den hollandske bank ABN Amro om en mulig fusion.

»Vores fokus er på den igangværende omstilling i Nordea herunder store projekter som arbejdet med forenkling og vores kultur«, siger Nordeas administrerende direktør, Casper von Koskull, i en meddelelse.

»Nordea kommenterer aldrig rygter eller spekulationer, og det vil jeg heller ikke gøre denne gang,« påpeger han videre.

Nordea har mellem juni og september ifølge flere nyhedsbureauer haft drøftelser med den hollandske storbank om en fusion, der, hvis den blev gennemført, ville have været den største siden finanskrisen.

Det var den hollandske avis NRC Handelsblad, der torsdag først bragte nyheden med reference til et regeringsdokument sendt til den hollandske finansminister, Jeroen Dijsselbloem.

Initiativet til fusionen skulle være kommet fra Nordea, som gennem en fusion med udveksling af aktier kunne have resulteret i en flytning til Holland, hvorved Nordea kunne have undsluppet Sveriges stringente kapitalkrav.

Drøftelserne skulle have involveret den hollandske regering, som gennem selskabet NLFI er storaktionær i banken. Regeringen afviste angiveligt i sidste ende dog forslaget.

Den hollandske stat ejer 77 pct. af aktierne i ABN Amro, efter at den under finanskrisen gennemførte en redningsaktion af banken, som sidste år dog kom tilbage på børsen og i dag har en børsværdi på 17,6 mia. euro. Til sammenligning har Nordea en markedsværdi på knap 38 mia. euro.

Nordeas bestyrelsesformand, Björn Wahlroos, advarede sidste år den svenske regering om, at en foreslået ny skat på finansielle aktiviteter kunne føre til ændringer i, hvordan Nordea opererer samt en flytning af aktiviteter ud af Sverige.