Nordea: Solidt fokus giver flotte resultater i Tryg

Trygs regnskab for andet kvartal onsdag morgen viste flotte tal over stort set hele linjen fra forsikringskoncernen, der høster frugterne af et solidt besparelsesprogram, der har fået effekt hurtigere, end analytikerne havde regnet med.

Tryg Service Center i Lyngby. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen

- Det ser rigtig godt ud. Tryg klarer sig bedre end ventet på næsten alle parametre, især fordi omkostningerne er blevet bragt ned lidt hurtigere, end markedet havde ventet. Man så samme billede i første kvartal, og Tryg har stadig flere ting at skrue på i de kommende kvartaler, så det kører bare, og der er virkelig styr på forretningen, siger Mikkel Kirkegaard Petersen, seniorrådgiver hos Nordea, til Ritzau Finans.

Han påpeger endvidere, at andet kvartal har været det værste kvartal siden andet kvartal 2009 i relation til store skader.

Særligt branden på Sparresholm Gods og en negativ effekt fra danske og især norske skybrud har ramt Tryg, men evnen til alligevel at overraske positivt sætter blot effekten af Trygs omkostningsbesparelser endnu mere i relief.

/ritzau/FINANS