Nordea skifter direktør i Danmark

Direktøren for Nordea i Danmark, Peter Lybecker, overlader topjobbet til tidl. direktør i Handelsbanken Frank Vang-Jensen og går på pension senere i 2017.

Peter Lybecker, adm. direktør for Nordea Danmark Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mr. Nordea i Danmark, den 63-årige Peter Lybecker, træder nu tilbage som øverste chef for den nordiske bank i Danmark. Hans efterfølger bliver Frank Vang-Jensen, der tidligere har været administrerende direktør i Handelsbanken. Lybecker går efter planen på pension senere i 2017.

»Nordea er i gang med en massiv omstilling med stærkt fokus på kundetilfredshed, et ønske om at være den bedste inden for compliance og med en stærk etik og værdibaseret kultur. I den forbindelse er jeg meget glad for at byde Frank Vang-Jensen velkommen. Han har skabt stærke resultater og vist, at forretning og kundetilfredshed går hånd i hånd. Jeg er overbevist om, at Frank Vang-Jensen med sin baggrund er den rette person til at styrke vores forretning yderligere og sikre en kultur i Nordea, hvor vi sætter kunderne i centrum,« siger koncernchef i Nordea, Casper von Koskull, i en fondsbørsmeddelelse.

Med udnævnelsen af Frank Vang-Jensen gør den danske bankmand et opsigtsvækkende comeback i finansverdenen, efter at han i august 2016 blev fyret som topchef i den svenske bank Handelsbanken, hvor han ellers havde arbejdet i over 18 år.

»Jeg er meget stolt over at blive inviteret til at deltage i den omstilling, Nordea er i gang med. Jeg ser Nordea som en meget kompetent og økonomisk robust virksomhed med et meget stærkt ønske om at udvikle sig og skabe forbedringer, ikke mindst når det gælder om at sætte kunderne i fokus,« siger Frank Vang-Jensen i fondsbørsmeddelelsen.

Peter Lybecker har om nogen markeret sig som Mr. Nordea de seneste år i Danmark. Han har siddet i direktionen i omkring 20 år, men overtog først - og en kende pludseligt - ledelsesansvaret i banken, da daværende direktør Anders Jensen valgte at tage til Nykredit. Akkurat som Jensens forgænger Michael Rasmussen i øvrigt gjort det.

Sidenhen blev den tidl. departementschef i Finansministeriet David Hellemann hentet ind som chef for Nordea Danmarks retail-aktiviteter, og der blev hæftigt spekuleret i, om Hellemann skulle overtage stillingen som topchef for Nordea i Danmark. Men Hellemann valgte i sidste ende også at skifte til et job i Nykredit.

»Efter mere end 40 års tro tjeneste i Nordea har Peter Lybecker været en af nøglefigurerne i at skabe den stærke nordiske bank, Nordea er i dag. Han har spillet en stor rolle ikke kun for Nordea, men for hele den finansielle sektor i Danmark i kraft af sit engagement i adskillige samarbejdsprojekter i sektoren. Jeg vil gerne takke ham for hans store bidrag,« siger koncernchef Casper von Koskull.

Peter Lybecker selv forsætter i en rolle som rådgiver den nye topledelse i Danmark.

»Vi har i et stykke tid planlagt at ændre min rolle i Nordea. Nu hvor den nye juridiske struktur er på plads, er tiden rigtig. Og efter 40 år kan jeg sige, at jeg har gjort min del. Jeg er tit blevet spurgt om, hvornår jeg går på pension. Jeg kan roligt sige, at jeg ikke er helt færdig med at arbejde endnu, da jeg fortsætter i en række bestyrelser,« siger Peter Lybecker.

Frank Vang-Jensen tiltræder efter planen den 16. maj.