Nordea sælger kortaktiviteter for 1,7 mia. kr.

Nordea har solgt sine kortindløsningsaktiviteter og indkasseret et pænt milliardbeløb.

Foto: Thomas Lekfeldt

Kortindløsningen, som gør erhvervskunder i stand til at modtage kortbetalinger både i fysiske butikker og online, er solgt til Nets. Det fortæller banken i en meddelelse mandag morgen.

Købesummen er 230 mio. euro (1,7 mia. kr.), og Nordea kan indtægtsføre et regnskabsmæssigt overskud på 175 mio. euro (1,3 mia. kr.).

Salget skal godkendes af myndighederne, men ventes på plads i fjerde kvartal i år, skriver Nordea. Overskuddet fra salget vil blive bogført under "Andre driftsindtægter" i Nordeas regnskab.

- Salget af kortindløsningsaktiviteterne og etableringen af et partnerskab med Nets vil sikre et langsigtet konkurrencedygtigt tilbud om kortindløsning til vores erhvervskunder. Ændringer i de lovgivningsmæssige rammer og den hurtige teknologiske udvikling i sektoren stiller krav om både en vis volumen og betydelige investeringer fra leverandører af kortindløsning. Nets har den fornødne størrelse og kan tilføre den teknologiske kapacitet og de nødvendige investeringer til aktiviteterne fremadrettet, udtaler Nordeas Lennart Jacobsen, leder af Retail Banking, i meddelelsen.