Nordea risikerer hårde kapitalkrav i Sverige trods flytning

Selv om Nordeas hovedkvarter i fremtiden vil være i Finland, kommer banken måske alligevel til at møde hårde kapitalkrav i Sverige.

Efter flytningen til Finland vil det være Den Europæiske Centralbank, som skal agere vagthund over for Nordea frem for Finansinspektionen, der har ansvaret, så længe banken har hovedkontor i Sverige. Fold sammen
Læs mere
Foto: LEHTIKUVA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finansinspektionen, den svenske pendant til Finanstilsynet, vil arbejde mod, at kapitalkravene forbliver hårde trods bankens flytning.

Det siger chefen for Finansinspektionen, Erik Thedéen, til den svenske avis Dagens Industri.

»Nordea er en systemvigtig virksomhed, selv om det bliver en filialform i Sverige, og derfor opretholder vi de kapitalniveauer, som vi har i dag«, siger han til Dagens Industri.

Nordea kan dog formentlig se frem til lavere kapitalkrav, når hovedkvarteret bliver flyttet til Finland, der er medlem af EU's bankunion, hvilket også var en af begrundelserne for flytningen.

»Når man ser på reglerne, er der nogle tegn på, at de bliver lavere, men ingen kan sige det sikkert i dag,« siger Erik Thedéen.

Efter flytningen til Finland vil det være Den Europæiske Centralbank, som skal agere vagthund over for Nordea frem for Finansinspektionen, der har ansvaret, så længe banken har hovedkontor i Sverige.