Nordea: Polske boliglån kan give milliardtab

Nordea risikerer ifølge Finanswatch store tab i Polen, hvor banken i perioden fra 2006 frem til frasalget af de polske aktiviteter i 2013 voksede kraftigt ved blandt andet at tilbyde valutalån til polske kunder.

Foto: Søren Bidstrup. Nordea ønsker ikke at oplyse, hvad banken skønner tabsrisikoen er på de forpligtelser, der er fortsat efter frasalget af Nordea Bank Polska.
Læs mere
Fold sammen

Selvom de polske aktiviteter i juni 2013 blev solgt til PKO for ca. 5,1 mia. kr., så hæfter Nordea fortsat for større tab på valutalånene.

Finanswatch henviser til en analyse fra Danske Bank, som estimerer, at det kan koste Nordea op til 1,9 mia. kr. eller 7 pct. af det ventede nettoresultat i år.

Hos Nordea oplyser chef for Investor Relations, Rodney Alfvén, at Nordea frem til april 2018 skal betale for halvdelen af de kredittab, der ligger over 0,4 pct. årligt på en portefølje af valutalån på omkring 3 mia. euro, eller 22,4 mia. kr.

Nordea ønsker ifølge ifølge Finanswatch ikke at oplyse, hvad banken skønner tabsrisikoen er på de forpligtelser, der er fortsat efter frasalget af Nordea Bank Polska.