Nordea overgår forventningerne

Med et overskud på 888 mio. euro overgår Nordens største bank markedets forventninger til bankens resultat for tredje kvartal i år.

Nordea-topchef Casper von Koskull. Fold sammen
Læs mere
Foto: TT NEWS AGENCY

På trods af lav vækst i samfundet og deraf faldende nettorenteindtægter formår den svenske storbank Nordea alligevel at overgå forventningerne til resultatet i årets tredje kvartal.

Nettoresultatet for tredje kvartal lyder på 888 mio. euro, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau havde forventet et overskud på 818 mio. euro.

Koncernchef Casper von Koskull udtaler, at han forventer stigende nettorenteindtægter fremover.

»Tredje kvartal var præget af stabilitet med lav volatilitet på de finansielle markeder, men også fortsat lav vækst. Nettorenteindtægterne faldt 4 pct. i lokal valuta i forhold til 3. kvartal 2015, men steg 1 pct. i forhold til kvartalet før, og det er fortsat vores vurdering, at de laveste niveauer nu er bag os,« siger han i en meddelelse.

Den lave vækst har betydet en manglende lånelyst hos kunderne og desuden tjener bankerne i øjeblikket ikke så meget på rentemarginalen. Men på trods af de faldende nettorenteindtægter i Nordea stiger de samlede indtægter med ti procent i forhold til tredje kvartal 2015.

Samtidig blev omkostningsprocenten blev forbedret med 1,0 procentpoint og falder dermed til 48,1.

Nordeas nedskrivninger på udlån steg i perioden betydeligt og lyder på 135 mio. euro. Det er en stigning på 23 pct. i lokal valuta forhold til tredje kvartal 2015.

Det ordinære resultat er 1.148 mio. euro, hvilket svarer til en stigning på 11 pct. i lokal valuta i forhold til tredje kvartal 2015.

Storbanken har i tredje kvartal løftet egenkapitalforrentningen med 1,2 procentpoint til 11,6 pct. i forhold til tredje kvartal 2015.

»Vi har nu været i gang med omstillingen af vores forretning og arbejdet med at styrke vores kultur i et år. Vi forenkler vores juridiske struktur, udskifter vores kernebanksystem og investerer i vores compliance-funktioner. Samtidig ansætter vi førende eksperter, hvoraf mange har en international baggrund, i strategiske nøglepositioner. Det overordnede mål er fortsat at blive den bank, vores kunder ønsker, vi skal være,« siger Casper von Koskull videre i meddelelsen.