Nordea nægter profit fra forbindelse med Panama

Nordeas formand Björn Wahlroos blev før weekenden sat i defensiven under finanskoncernen Sampos generalforsamling, hvor han også er formand. Formanden nægter, at Nordea har tjent penge på sin forbindelse med Panama.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: © Ints Kalnins / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Børsen.

Nordea har efter Panama-lækket været under stor bevågenhed fra medier og myndigheder. Det skyldes, at banken er blevet sat i forbindelse med advokatselskabet Mossack Fonseca, hvorfra lækket er opstået.

Der spekuleres i forskellige scenarier, som vil udløse bøder til Nordea, blandt andet hvis Nordea har profiteret på at sætte kunder i forbindelse med det advokatselskabet i Panama. Det nægter banken dog er tilfældet.

- Nordea har ingen offshore-selskaber til sådanne formål (skattely, red.), vi har heller ikke startet dem for vores kunder. Vi har sat nogle få kunder i kontakt med det advokatfirma, du nævner (Mossack Fonseca, red.). Vi har ikke fået penge ud af det, siger Nordeas bestyrelsesformand Björn Wahlroos til Børsen.

Nordea er nævnt 10.000 gange i de lækkede dokumenter, hvilket har ført til at tilsynsmyndighederne i Danmark, Norge og Sverige har valgt at gå ind i sagen.

Sverige kan, på baggrund af fornyeligt ændret lovgivning, straffe Nordea med en regning på op til 10 pct. af bankens omsætning, som svarer til 4,7 mia. kr.