Nordea: Mobilfusion er en markant positiv nyhed

Der er udsigt til et gevaldigt kurshop på op mod 5 pct. i TDC onsdag morgen.

Foto: Dennis Lehmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vurderer Nordea, der samtidig ser mulighed for, at teleaktien kan køre yderligere i vejret, efter at selskabet har fået en konkurrent færre i Danmark, hvor de to største rivaler Telia og Telenor er gået sammen i et fælles og ligeligt ejet selskab.

For selv om TDC kan se frem til en ny og mere slagkraftig konkurrent med en markedsandel på omkring 40 pct., så bliver det formentlig også en mere rationel konkurrent, mener Nordea.

- Den positive effekt opvejer langt den negative effekt. Det er meget vigtigere, at der kommer færre konkurrenter, end at konkurrenten bliver langt større, siger chefrådgiver i Nordea Michael Borre.

Han peger på, at det danske telemarked har været præget af intens priskonkurrence, hvilket har sat TDC's danske forretning under kraftigt pres.

- Oftest er det langt bedre at have en stor konkurrent med stor markedsandel, da en sådan konkurrent har de nødvendige stordriftsfordele og derfor ikke behøver at kæmpe panisk for at hente kunder til et netværk, der muligvis er underudnyttet. Det er de små konkurrenter i telemarkedet, der oftest er de værste, siger Michael Borre.

Han venter, at Telia og Telenor, der regner med årlige synergier på 800 mio. kr., nu vil rette fokus mod at gøre deres forretning langt mere lønsom.

Derfor kan TDC også komme til at stige i en periode.

- Vi tror, at aktien kan komme til at køre på det her. Jeg gætter på et kurshop på 5 pct. fra starten, og så kan jeg sagtens forestille mig, at TDC vil trække yderligere op over de kommende dage, simpelthen fordi vi skal til at se på TDC med nye øjne. Det gamle TDC var i store problemer på grund af konkurrencen på sit hjemmemarked. Men TDC i dag kan være anderledes med et hjemmemarked, der muligvis bliver en fornuftig forretning, siger Michael Borre.