Nordea lancerer fond for duksedrenge i Danmark

Den nordiske storbank Nordea er klar til at introducere en ny og mere ansvarlig investeringsfond på det danske marked. Om fem år kan alle fonde være som den, spår Nordea-direktør.

Eric Pedersen, direktør i Nordea Invest. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Der er godt nyt til de danskere, der gerne vil have børnearbejde, miljøbelastning og lovbrud så langt væk fra deres investeringer som muligt. Nordea Invest lancerede i 2011 sin »Emerging Stars«-fond hos bankens investeringsforening i Luxembourg, og om en lille måned kommer dette produkt til Danmark.

»Stars er udvalgt ud fra, hvor højt de scorer på vores interne ansvarligheds-rating,« siger Eric Pedersen og forklarer, at det ikke presser ansvarligheden i Nordea Invests andre produkter – »det er ligesom, når man har en flåde af benzinbiler, som hele tiden bliver optimeret, og der nu er en elbil med«.

Ifølge Morningstars tyske afdeling, der overvåger fonden, har den leveret et afkast på 20 procent i to af sine leveår, mens den gav et negativ afkast på 3,4 procent i 2013. Det har dog alle år været bedre end indeks for emerging markets. Særligt i 2014 gik det godt, og man endte med 9,3 procent højere afkast end indeks. hvilket ifølge Eric Pedersen skyldes, at man ikke har investeret i fossile brændstoffer. Olien er som bekendt dykket med over 50 procent de seneste måneder.

Og resten af Nordea Invest kan meget vel følge med på bølgen med duksedrengefondene, forklarer Eric Pedersen.

»Jeg kan godt se for mig, at om fem år er alle Nordea Invest-afdelinger som vore Star-afdelinger er i dag. Der er opbakning til de ansvarlige investeringer hele vejen rundt, og det er den retning, vi bevæger os i.«