Nordea-kunder kan snart åbne mobilbanken med et fingeraftryk

Nordea er inden for få måneder klar med et Touch ID-login til bankens mobil-app.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordea lancerer om kort tid en ny mobilbank til sine kunder. I stedet for at skulle bøvle med NemID, vil kunderne kunne logge på med deres fingeraftryk.

»Touch ID-login er et skridt på Nordeas digitaliseringsrejse. Vi vil gerne levere super gode digitale oplevelser til vores kunder, og derfor investerer vi massivt i det digitale område,« skriver Torben Laustsen, bankdirektør i Nordea i Danmark, i en pressemeddelelse.

I første omgang kommer Touch ID-login kun til de nyeste iPhone-modeller, men senere vil også Android-brugere få mulighed for at logge på mobilbanken med fingeren. Funktionen har været testet siden 2014, hvor Nordea med appen Nordea Next var den første bank i Norden til at introducere Touch ID til en bank-app.

»Med Nordea Next udforsker vi innovative ideer sammen med vores kunder. Det giver os unik og uundværlig indsigt i deres ønsker til vores digitale løsninger. Målet er at få inspiration og udvikle de nye digitale værktøjer, som vi kommer til at rulle ud til kunderne på vores platforme,« forklarer Torben Laustsen.

Touch ID-login bliver et supplement til NemID. Når du logger på Nordeas mobilbank med dit fingeraftryk, vil du hurtigt kunne danne dig et overblik over dine konti, men skal du overføre penge til andre eller betale regninger, er du fortsat nødt til at finde det grå nøglekort frem.