Nordea-kunder fanget i nyt it-nedbrud

Det var ikke god timing, da Nordea mandag atter en gang blev ramt af et omfattende IT-nedbrud.

Det var ikke god timing, da Nordea mandag atter en gang blev ramt af et omfattende IT-nedbrud. Nedbruddet skete på den værste enkeltdag for de danske aktier i flere år og gjorde, at platformene Nordea Investor og Online Investering lukkede for handler. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Således skete nedbruddet på den værste enkeltdag for de danske aktier i flere år og gjorde, at platformene Nordea Investor og Online Investering lukkede for handler.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

For kunder i Nordea var det på grund af nedbruddet svært at sælge de massivt faldende europæiske aktier eller lave billige opkøb mandag og end ikke sidst på eftermiddagen var der nogen løsning i sigte.

- Vi er meget kede af den ulejlighed, det medfører for vores kunder. Vores teknikere arbejder på højtryk på at identificere årsagen til problemet og få det løst så hurtigt som overhovedet muligt, var meldingen fra Nordea i en e-mail til Jyllands-Posten Erhverv.

Da Nordea flere dage i januar var ramt af et for kunderne lignende problem, modtog storbanken en gedigen bredside fra de private aktionærers forening.

- Det må ganske enkelt ikke ske, at et system er nede så længe. Her i 2016 burde der være backup-systemer, som gør det muligt for kunderne at handle alligevel. Jeg vil gerne opfordre bankerne, i dette tilfælde Nordea, til at stramme op, sagde Niels Mengel, formand for Dansk Aktionærforening til Jyllands-Posten Erhverv.