Nordea: Konkurrenter slipper med svagere kreditvilkår

Nordea Danmark ser kunderne søge mod andre banker, fordi de kan slippe med svagere kreditvilkår.

- Vi mødes i stigende grad af konkurrence på lånevilkår. Det gælder alt fra spørgsmål som: 'Behøver man overhovedet stille sikkerhed?'", siger topchef i Nordea Peter Lybecker. Fold sammen
Læs mere
Foto: MOGENS LADEGAARD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordeas topchef Peter Lybecker er bekymret for udviklingen og drager paralleller til situationen før finanskrisen.

Det skriver Børsen.

Efter finanskrisen blev der fra myndighedernes side strammet op på udlånsvilkårene, men bekymringerne om sikkerhed i forbindelse med udlån er angiveligt blevet udfaset. Eksempelvis trues Nordea af nye aktører som pensionskasser og hedgefonde, hvis jagt efter profit har frembragt en ny form for konkurrence, der uhensigtsmæssigt hæmmer kreditsikkerheden.

- Vi mødes i stigende grad af konkurrence på lånevilkår. Det gælder alt fra spørgsmål som: 'Behøver man overhovedet stille sikkerhed?'", sagde Peter Lybecker, efter Nordea onsdag aflagde regnskab for tredje kvartal.

Finanstilsynet byder konkurrencen velkommen, men er opmærksom på problemet og på vagt overfor de nye udlånsmuligheder.

- Den øgede konkurrence er positiv for samfundsøkonomien. Vi er imidlertid optaget af, at banker ikke slækker på kreditvilkårene på en uholdbar måde. Derfor vil vi øge vores opmærksomhed på, at bankernes nye udlån sker på en forsvarlig måde, siger Finanstilsynets direktør Ulrik Nødgaard til Børsen.