Nordea: Ingen grund til bekymring trods flere tvangsauktioner

Antallet af tvangsauktioner stiger herhjemme, men det bør ikke give anledning til bekymring, mener Nordea.

-ARKIV- Antallet af boligejere, der må opgive at betale afdragene på boligen og sætte den på tvangsauktion, steg i november. Der var ifølge Danmarks Statistik 455 tvangsauktioner mod 421 måneden før. (se Ritzau historie 061018) (Foto: Martin Ballund/Scanpix 2012) Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Ballund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I juni 2016 blev der sæsonkorrigeret berammet 302 tvangsauktioner mod 212 måneden før.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Der er dog ikke anledning til bekymring, vurderer Nordea.

»Det er 43 pct. flere end i maj, men eftersom antallet af tvangsauktioner var atypisk lavt i maj, er der ikke grund til at blive bekymret over udviklingen. I maj 2016 var det det laveste antal siden sommeren 2008,« skriver chefanalytiker i Nordea Kredit Lise Nytoft Bergmann i en kommentar.

Hun vurderer videre, at der overordnet set stadig er tale om, at antallet af tvangsauktioner udvikler sig i en glædelig retning.

I første halvår af 2016 har der i alt været berammet 1432 tvangsauktioner. Til sammenligning lå tallet på 1700 stk. i samme periode af 2015 og 2645 stk., da det stod værst til på boligmarkedet i 2010.

»Det faldende antal tvangsauktioner skal primært forklares med den fortsatte bedring på boligmarkedet, fremgangen i beskæftigelsen og den fortsat meget lave rente,« forklarer hun.