Nordea glæder sig over tilsynsgodkendelse af fusionsplaner

Nordea glæder sig over det svenske finanstilsyns godkendelse af fusionsplanerne mellem Nordea og datterbankerne, henholdsvis Nordea Bank Danmark, Nordea Bank Finland og Nordea Bank Norge.

Nordea glæder sig over det svenske finanstilsyns godkendelse af fusionsplanerne mellem Nordea og datterbankerne, henholdsvis Nordea Bank Danmark, Nordea Bank Finland og Nordea Bank Norge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

- Det er et vigtigt skridt i vores arbejde med at forenkle bankens juridiske struktur med det formål at ændre den norske, danske og finske bank til filialer af det svenske moderselskab, skriver banken i en meddelelse.

Nordea tilføjer, at en filialstruktur vil styrke bankens governance og er et led i forenklingen af dens processer.

- Det giver banken en mere effektiv og enkel struktur og nedbringer den administrative kompleksitet. Filialstrukturen vil bidrage til at gøre os mere konkurrencedygtige til gavn for kunderne, skriver Nordea endvidere.

Gennemførelsen af fusionerne er fortsat betinget af de relevante myndigheders godkendelse og andre beslutninger i henholdsvis Danmark, Finland og Norge. Det er planen at gennemføre fusionerne i starten af 2017.