Nordea-formanden kalder ny direktør for Skandinaviens bedste

Den 54-årige finne Casper von Koskull, der bliver ny topchef i Nordea, var langt bedre end de øvrige kandidater, siger Nordea-formand Björn Wahlroos, der dog også hæfter sig ved, at danske Torsten Jørgensen indgår i ledelsesteamet.

CASPER VON KOSKULL Fold sammen
Læs mere
Foto: 20696 Martti Kainulainen

Den nye koncernchef i Nordea, finske Casper von Koskull, var langt bedre end de øvrige kandidater til jobbet, siger Nordea-formand Björn Wahlroos.

Igennem seks måneder har headhunterbureauet Egon Zehnder gennemgået markedet uden for Nordea efter mulige kandidater, og disse er efterfølgende blev målt og vejet og holdt op imod de kandidater, der fandtes internt i Nordea.

Ifølge Nordeas formand, den finske milliardær Björn Wahlroos, var Casper von Koskull suverænt den bedste kandidat.

»Vi mener, at han er den klart bedste til at tage det job. Casper var bestemt min førsteprioritet i denne proces. Casper er efter min mening den dygtigste bankmand i Skandinavien til kunderelationer og erhvervskundeområdet,« siger Björn Wahlroos.

 

Nordea har forretninger i både Sverige, Danmark, Norge og Finland, og alle fire nationaliteter er repræsenteret i koncernledelsen. Der har tidligere været tale om en form for landskamp i ledelsen, men ifølge Björn Wahlroos er det blot rygter, og han er i hvert fald ligeglad med, hvor lederne kommer fra, så længe de er kompetente, siger han.

Han hæfter sig dog ved, at danske Torsten Hagen Jørgensen, der også sidder i koncernledelsen i dag, også kommer med i det nye ledelsesteam, hvor han bliver ny operativ direktør og vicekoncernchef.

»Som vi skriver i pressemeddelelsen udpeger vi to personer på dette tidspunkt, og vi udpeger et team, hvor Casper er koncernchef og overtager det overordnede ansvar i banken. Han vil særligt bruge sin tid på at udvikle bankens brugerflade til kunderne og produktudbuddet, hvor Torsten Jørgensen selvfølgelig som operativ chef vil tage ansvaret for mange af de store projekter, vi har på vej - særligt simplificeringsprocessen og den nye it-platform, som vi har annonceret til 2017,« siger Björn Wahlroos.

TV: Nordea-topchef takker af