Nordea-formand: Det var Clausens eget ønske at stoppe

Nordea-formand Björn Wahlroos har ledt efter en ny topchef i et halvt år, efter Christian Clausen selv meddelte i februar, at han ønskede at stoppe.

Björn Wahlroos har ledt efter en ny adm. direktør til Nordea i seks måneder. Foto: Heikki Saukkomaa Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Christian Clausen meddelte for et halvt år siden, at han inden længe ønsker at stoppe som koncernchef i Nordea.

Det fortæller Nordeas bestyrelsesformand, den finske milliardær Björn Wahlroos.

»Christian startede den her proces i februar ved at annoncere, at han gerne ville stoppe i løbet af et års tid. Det var hans beslutning. Det er klart, at bestyrelsen er altid ansvarlig for succesionsplaner, og det er jo noget, som man altid diskuterer i bestyrelsen. Men selve processen startede i februar, efter Christian fortalte mig, at gerne ville stoppe i løbet af den kommende fremtid,« siger Björn Wahlroos.

 

Som Berlingske Business kunne fortælle i juni, havde Björn Wahlroos i al hemmelighed hyret headhunterbureauet Egon Zehnder til at lave en liste over mulige kandidater. Den søgning foregik både internt og eksternt, fortæller Björn Wahlroos.

»I februar hyrede jeg Egon Zehnder, og det gjorde jeg for at screene markedet uden for Nordea og ledertalent og samtidig for at kunne benchmarke de interne talenter mod de udefrakommende kandidater. Og det er, hvad jeg har gjort de seneste seks måneder,« siger Björn Wahlroos.

Ny koncernchef i Nordea bliver finske Casper von Koskull, der i forvejen sidder i koncernledelsen i Nordea.