Nordea flytter 2500 ansatte fra "Ørkenfortet" til Ørestaden

I september starter flere Nordea-ansatte en ørkenvandring fra fortet på Christianshavn til Ørestaden, hvor 2500 personer skal dele 2200 pladser. Banken har ikke planer om en udbygning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I september starter flere Nordea-ansatte en ørkenvandring fra fortet på Christianshavn til Ørestaden, hvor 2500 personer skal dele 2200 pladser. Banken har ikke planer om en udbygning.

Det skriver dagbladet Børsen.

- Nordea og vores medarbejdere arbejder fleksibelt og dynamisk, så alle medarbejdere har ikke brug for at sidde ved et fast skrivebord samtidig. I stedet er indretningen lavet sådan, at det netop passer til en mere moderne og dynamisk måde at arbejde og samarbejde på, hvor medarbejderne kan sætte sig sammen i forskellige miljøer, der passer til arbejdssituationen, siger Ove Hygum, chef for faciliteter og services i Nordea, til dagbladet Børsen.

Kent Petersen, der er formand i Finansforbundet, holder øje med flytningen, og hvordan banken vil håndtere en eventuel situation, hvor 10 pct. af medarbejderne mangler et sted at sidde. "Det er ikke en optimal situation", vurderer han.

De nye rammer på Ørestaden måler 46.000 kvadratmeter, men det kan opskaleres med yderligere 30.000 kvadratmeter. Det har Nordea dog ikke planer om på nuværende tidspunkt.

Domicilet har kostet 1,3 mia. kr. at bygge og er ejet af Nordea Liv & Pension, Lægernes Pension og Pensiondanmark. Hvorvidt pensionsselskaberne skal være med som investorer i en fremtidig udvidelse vides ikke endnu, men Nordea Liv & Pension vil kigge positivt på forslaget, hvis det kommer på tale.