Nordea er Europas mest populære kapitalforvalter

For første gang nogensinde topper en nordisk bank listen over de mest populære, europæiske kapitalforvaltere.

For første gang nogensinde topper en nordisk bank listen over de mest populære, europæiske kapitalforvaltere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordea har ifølge Finans overhalet bl.a. UBS, Credit Suisse, Blackrock og JP Morgan indenom og tiltrukket 69 mia. kr. siden årsskiftet, hvilket er væsentligt mere end nr. to på listen, Aviva, der har solgt investeringsprodukter for 43 mia. kr.

Det viser en opgørelse fra analyse- og ratingbureauet Morningstar.

»Det er stærkt gået og viser, at Nordea ikke længere bare er en nordisk spiller, men at banken er kommet op i den europæiske superliga, når det gælder størrelsen af forvaltet formue,« siger Nikolaj Holdt Mikkelsen, chefanalytiker i Morningstar til Finans.

Det er især ét produkt, som har iført Nordea den gule investeringsførertrøje.

»Vi har haft stor succes med de produkter, som er skræddersyet til et lavrentemiljø. Især har vores Stable Return Fund, der har et frit investeringsmandat, men med en konservativ risikoprofil, tiltrukket mange nye investorer fra hele Europa - især Italien og Spanien,« siger Christian Hyldahl, chef for Nordea Asset Management, der har hovedsæde i København til Finans.

Mens pengene vælter ind i Nordea Asset Management, siver de den modsatte vej i Danske Invest. Først på plads nr. 1.386 af 1.395 kapitalforvaltere i Morningstars opgørelse finder vi Danske Invest, der er skrumpet med 17,3 mia. kr. indtil nu i 2016.