Nordea-chef: Ny strategi leverer stærke resultater

Nordea kan allerede nu se resultaterne af den vækststrategi, som koncernen præsenterede i december sidste år.

Foto: Sigrid Nygaard
- Hovedkonklusionen er, at vores vækststrategi leverer stærke resultater, sagde koncernchef hos Nordea, Christian Clausen, på et pressemøde i Stockholm torsdag.

- Forholdet mellem vores indtægter og omkostninger fortsætter ned. Det afspejler, at vi fortsat har produktivitetsforbedringer, fortsatte han.

Christian Clausen bemærkede, at 2. kvartal 2007 leverede det højeste resultat i koncernens historie, når der ses bort fra et kvartal sidste år med ekstraordinære indtægter fra salget af Moscow Bank. En vigtig del af historien er, at der stadig ikke er tab på bankens kredittter.

- Vi har haft 13 kvartaler i træk med tilbageførsler. Vores kreditkvalitet er stærk på tværs af sektorerne, sagde Christian Clausen.

I første halvår er der tilbageført 41 mio. euro, men Nordea anfører i halvårsmeddelelsen, at der bliver tale om nedskrivninger på udlån i andet halvår. Det er ikke kun resultaterne af vækststrategien, der viser sig allerede.

Det gør resultaterne af den organisationsændring som Christian Clausen gennemførte så sent som sidst i april også.

- Vi kan allerede se effekten af vores ændrede organisationsstruktur, hvor vi har øget fokus på kunderne og distributionskanalerne til dem, sagde Christian Clausen.

(RB-Børsen)