Nordea-ansatte føler sig overvåget på jobbet

Det norske finansforbund råber nu vagt i gevær over storbanken Nordeas brug af et dataprogram, der registrerer de ansattes tidsforbrug på et meget detaljeret niveau.

»De behøver ikke at lægge ind, når de har været på toilettet, men hvis de en dag har været meget på toilettet på grund af, at de eksempelvis har været dårlige, vil det gå ud over effektiviteten på den ansatte den dag,« siger Jørgen Lønnquist til Dagens Næringsliv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I systemet skal al tid redegøres for - undtagen en halv times frokost og en halv time til kaffe og lignende pauseaktiviteter.

Det skriver norske NTB og Dagens Næringsliv.

I en klage til datatilsynet skriver Finansforbundet, at de ansatte har givet udtryk for at de bliver overvågede, og at dette vil kunne gå udover arbejdsmiljøet og medføre øget stressniveau og arbejdspres.

Systemet bruges primært til ansatte med rutineopgaver, der får målt deres effektivitet.

Tillidsrepræsentant Jørgen Lønnquist fortæller, at selv toiletbesøg kan give udslag i systemet.

»De behøver ikke at lægge ind, når de har været på toilettet, men hvis de en dag har været meget på toilettet på grund af, at de eksempelvis har været dårlige, vil det gå ud over effektiviteten på den ansatte den dag,« siger Jørgen Lønnquist til Dagens Næringsliv.

Lederen for afdelingen Operations, Elisabeth Wendel, der er bruger af systemet, stiller sig uforstående over for kritikken og har ikke fået nogen henvendelser fra utilfredse medarbejdere.