Nordea-ansat mistænkt for svindel sprang ud fra sjette sal

En 30-årig IT-medarbejder fra Nordea blev mandag anholdt af Københavns Vestegns Politi og sigtet for alvorlig økonomisk kriminalitet.

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han blev anholdt på sin arbejdsplads mandag morgen og herefter ført til sin private lejlighed i Ørestaden syd for København, hvor politiet ønskede at gennemføre en ransagning. Her kastede den 30-årige sig ud fra sin lejlighed på sjette sal og døde øjeblikkeligt. Det erfarer Radio24syv.

»Jeg vil ikke gå i detaljer med, hvad pågældende nærmere var mistænkt for, men jeg kan dog bekræfte, at vi sigtede den 30-årige for omfattende økonomisk kriminalitet. Manden var under mistanke, og vi mente at have tilstrækkeligt grundlag for at sigte ham. Af hensyn til både de pårørende og den fortsatte efterforskning i sagen, der desværre er endt så tragisk, hverken kan eller vil jeg sige mere lige nu,« siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen, efterforskningschef ved Københavns Vestegns Politi, til Radio24syv.

Ifølge Radio24syvs oplysninger blev den 30-årige sigtet for bedrageri og forsøg på bedrageri ved at overføre og forsøge at overføre et beløb på i nærheden af 250 millioner kroner til sig selv blandt andet via konti i skattelylande.

Både anholdelsen og ransagningen foregik uden problemer, og den 30-årige var ikke i håndjern, da han sprang ud fra sin lejlighed.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed i Aarhus, der efterforsker alle sager, hvor borgere kommer til skade i forbindelse med politiets arbejde, har afhørt de to involverede betjente.

»Når folk kommer til skade, mens de er i politiets varetægt, bliver politifolkene afhørt, og det har vi det fint med. Det, der fylder noget nu, er selvfølgelig de to kolleger, der er berørte af situationen, og i øvrigt den tragedie, der fandt sted,« siger formand for politiforeningen ved Københavns Vestegns Politi Jørgen Jensen til Radio24syv.

Nordeas presseafdeling oplyser, at hverken banken eller dens kunder har lidt tab i forbindelse med sagen, og at banken »har fuld tillid til de interne kontrolprocedurer.«