Nordea advarer om øget risikoappetit i bankerne

Svag vækst får bankerne til at slække på kreditvilkårene for at øge udlånet, advarer Nordea, som er bekymret for at sektoren påtager sig for stor risiko.

Foto: OLIVIER MORIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skarp konkurrence og renter, som er presset i bund, får en række pengeinstitutter til at låne penge ud på lempeligere vilkår, advarer Nordea, som selv melder om faldende udlån på det danske marked.

"Når topline er svær at få til at vokse og hensættelserne begynder at falde, så begynder man at konkurrere med arme og ben. Det er det billede, vi ser. Der er en ganske kraftig priskonkurrence, og nu ser vi, at der bliver konkurreret på kreditvilkår," siger Peter Lybecker, der står i spidsen for den danske del af banken i forbindelse med præsentationen af bankens regnskab for tredje kvartal, som blev offentliggjort onsdag morgen.

Selv vil Nordea ikke konkurrere på det parameter.

"Vi har holdt den samme kreditpolitik før krisen, under krisen og den har tjent os godt, så den holder vi fast i," siger Peter Lybecker.

Synes du, at der er nogle, der tager for meget risiko?

"Vi ændrer i hvert fald ikke vores kreditpolitik. Jeg synes, at jeg har set det her før, og det bekymrer mig," siger Peter Lybecker.