Nordea åbner filial i Malmø

Der bor nu så mange danskere i Sverige, at Nordea tager skridtet fuldt ud og opretter en rendyrket Øresundsfilial med danske medarbejdere i Malmø. Analysechef i Øresundsbro Konsortiet mener, det vil hjælpe mange danskere i Sverige.

Når Nordea åbner filial i Malmø, betyder det, at danske kunder bliver henvist til den kommende filial af deres rådgiver, så snart de udtrykker planer om bolighandel i Sverige. Foto: Brian Bergmann Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden Dronning Margrethe og Sveriges Kong Carl Gustaf den 1. juli 2000 åbnede Øresundsbroen har 22.500 danskere købt en oneway-ticket over broen og er flyttet permanent til Sverige. Alene i første halvår 2007 har 2.444 danskere flyttet deres bopæl over sundet, viser de seneste tal fra Sveriges Statistik.

Det får nu Nordens største bank, Nordea, til at pakke deres egen flyttevogn og fragte danske medarbejdere til Malmø.

»Vi er allerede meget langt fremme i forhold til at rådgive danskere, der vil bo på den anden side af Sundet – fordi vi er tilstede på begge sider. Men senere i år tager vi skridtet fuldt ud og åbner en rendyrket Øresunds-filial, der følger vores danske kunder over Sundet - og som har medarbejdere fra både Sverige og Danmark,« siger Nordeas pressechef, Claus Christensen.

Henvises til Malmø-filial
Det betyder, at danske kunder bliver henvist til den kommende filial af deres rådgiver, så snart de udtrykker planer om bolighandel i Sverige.

»Her får man så rådgivning og hjælp af medarbejdere, der kender begge landes markeder, lovgivninger og produkter. Det kan nemlig være en stor mundfuld at stå over for at handle bolig i et andet land, men på denne måde, gør vi oplevelsen så enkel og tryg som mulig,« siger Claus Christensen.

Øresundsbro Konsortiets analysechef, Britt Andresen, roser Nordea for tiltaget:

»Det er stor forskel på at flytte fra København til Ringsted i forhold til at krydse en landegrænse. Svenskerne finansierer deres boliger på en anden måde end i Danmark. Derfor vil mange føle sig langt mere trygge, når de kan få rådgivning på dansk af personer, der har indgående kendskab til det svenske marked,« siger Britt Andresen.

Nordeas største konkurrent i Danmark, Danske Bank, har ingen planer om at oprette en filial med danske medarbejere:

Danske Bank siger nej
»Vi har ikke mærket et behov. De fleste danskere forstår svensk og har derfor ingen problemer med at forstå vores medarbejdere. Desuden har vi i lang tid kørt med et crossborder-koncept, hvor kunder, der flytter til Sverige, beholder samme vilkår, som var gældende i Danmark,« siger Danske Banks kommunikationschef i Sverige, Rickard Linderoth.

Den vogn hopper Nordea nu også på:

»Hvis man eksempelvis er fordelskunde, tager man vilkårene med sig til de andre nordiske lande, når man bruger banken i Norge, Sverige eller Finland. Dermed kan kunder spare penge på valutaveksling og andre bank-ydelser, man har brug for, hvis man ejer et sommerhus i et af de andre lande,« siger Nordeas pressechef, Claus Christensen.

Og mange danskere ejer et sommerhus eller en ødegård i Sverige. Ejendomsmægler Christian Nielsen, der sælger svenske fritidsboliger til danskere gennem hjemmesiden Oedegaarde.dk, anslår, at helt op mod 20.000 danskere efterhånden har fritidsbolig i Sverige.