Nomas overskud er tilbage under en million kroner

Efter et godt 2015 er Nomas overskud igen tilbage, hvor det længe har ligget: Under en million kroner. 2016 har dog på mange måder været et mellemår, og restauranten genåbner i København i løbet af 2017.

Foto: ROBIN VAN LONKHUIJSEN. Rene Redzepi, medejer og chefkok hos Noma, har rejst til både Mexico og Australien med Noma i år 2016. Overskuddet er dog i samme periode faldet med omkring to mio. kr.
Læs mere
Fold sammen

Der er meget få restauranter i verden, der har opnået, hvad Noma har gjort. Man er fire gange blevet kåret som verdens bedste restaurant, og mesterkokken René Redzepi har været den faste indehaver af først én og siden to Michelin-stjerner i et årti. Men anerkendelse er ikke nødvendigvis noget, man bliver rig af.

Således har overskuddet i den hæderkronede restaurant i både 2013 og 2014 ligget under en million kroner. 2015 var en exeptionelt godt år for restauranten, hvor man tjente 2,5 mio. kr., men i det netop offentliggjorte regnskab for 2016 viser tallene, at Noma er tilbage på niveau med de foregående år: Overskuddet lyder på 362.929 kr.

Direktøren i Noma, Peter Kreiner, var ikke umiddelbart tilgængelig til et interview om regnskabet, men hos Noma er man formentlig ikke på vej i depressionen på grund af regnskabet. 2016 har nemlig på mange måder været et mellemår for Noma, der lukkede restauranten på sin kendte placering på Strandgade i København og tog cirkusset på turné: Først til Australien og sidenhen til Mexico.

De to rejser ud af landet blev mødt med samme eufori, som omgav restauranten, da den lå i København. Men hjem skal Noma, og det kommer den i 2017. Noma har dog ikke sat nogen dato på genåbningen i København endnu, og hvis det skulle trække lidt ud, kan Noma formentlig godt tillade sig at tære lidt på egenkapital, der - på trods af de mange spinkle overskud - har rundet seks mio. kr.