Noma flytter til Australien i ti uger

Toprestauranten Noma lukker i København og flytter forretningen midlertidig til Australien. Restauranten slår dørene op i Sydney til januar.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Det er anden gang, at Noma, der flere gange er kåret som verdens bedste restaurant, flytter til udlandet for en stund.
Læs mere
Fold sammen

Madglade københavnere må se langt efter en af deres favoritrestauranter i det nye år. Til januar flytter Noma fra Christianshavn til Sydney, oplyser køkkenchef René Redzepi.

På Nomas hjemmeside fortæller han, at Noma flytter hele holdet - fra opvasker til direktør - til Australien i ti uger, hvor restauranten slår dørene op på Sydneys havnefront.

»Men vi efterlader vores ingredienser i København. Det eneste, vi tager med fra vores køkken, er et åbent sind og en passion for at lære,« skriver René Redzepi.

Det er anden gang, at Noma, der flere gange er kåret som verdens bedste restaurant, flytter til udlandet for en stund. Tidligere på året åbnede Redzepi og hans hold en pop up-restaurant på toppen af luksushotellet Mandarin Oriental i Tokyo.

Restauranten i Sydney vil få hjemme i bydelen Barangaroo, et tidligere industrikvarter i hjertet af millionbyen. Men under opholdet vil Noma-medarbejderne rejse hele Australien rundt for at samle inspiration til nye retter.