Nokias mobilforretning bliver i Finland

Microsoft overtager 32.000 ansatte, og de skal arbejde, hvor de hidtil har arbejdet, lover Steve Ballmer.

Microsofts afgående topchef, Steve Ballmer, lover ikke at flytte Nokias mobilekspertise ud af Finland. Fold sammen
Læs mere

Nokias mobiludvikling forbliver i Finland, som bliver et nyt stærkt Microsoft-knudepunkt i Europa.

Det fastslår Microsofts afgående topchef, Steve Ballmer, på en pressekonference tirsdag formiddag oven på nattens meddelelse om, at Microsoft køber Nokias mobilforretning for 5,44 milliarder euro - lidt over 40 milliarder kroner.

Microsoft overtager 32.000 ansatte i Nokia som en del af handelen, hvor Microsoft køber Nokias mobilforretning samt ti års brug af Nokias righoldige mængde af vigtige mobilpatenter.

Ballmer: Ingen ændringer

»Microsoft har allerede 12.000 ansatte i Europa. Finland bliver centrum for research og udvikling af telefoner. Vi har ingen betydelige planer om at ændre, hvor arbejdet udføres. Vi ønsker arbejdet udført, hvor det udføres i dag. Det var også tilfældet med Skype, som har en stor base i Estland, og med Navision i Danmark,« fastslog Steve Ballmer, som for nylig meddelte, at han - der er en af de store aktionærer i Microsoft - går af som topchef inden for de næste 12 måneder, når en ny topchef er udpeget.

Microsoft købte det dansk-svenske internettelefoniprogram Skype i oktober 2011 for 8,5 milliarder dollars og købte i 2002 Navision for 1,55 milliarder dollars.

»Samtidig har Microsoft offentliggjort, at Finland bliver hjemsted for et nyt Microsoft-datacenter, der skal betjene Europa - en investering til 250 millioner dollars over de næste år. Jeg er utroligt optimistisk over, hvad vi kan opnå i fællesskab,« siger Steve Ballmer.