Nokias kameraskandale fortsætter

Nokia erkender dårlig dømmekraft, da man besluttede at bruge professionelt udstyr til at vise, hvor godt et kamera den nye topmodel Lumia 920 har. Som konsekvens har mobilgigante " truffet de nødvendige foranstaltninger" - dog uden at sige, hvad disse indebærer.

Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Vi har truffet de nødvendige foranstaltninger.«

Sådan lyder svaret fra Nokia, efter at det er kommet frem, at firmaet har fusket med de billeder, som skulle vise, hvor godt et kamera Nokia har udstyret deres nye smartphone Lumia 920 med.

Firmaet ønsker dog på ingen måde uddybe, hvad de ‘nødvendige foranstaltninger 'dækker over. Det skriver Cnet.com.

Den uldne udmelding kommer efter, at Nokia selv nedsatte en undersøgelsesgruppe for at finde frem til, hvordan fejlen, som Nokia selv kaldte skandalen, kunne ske.

I en officiel udmelding skriver Nokia:

»I dag har vi afsluttet den interne undersøgelse, og vores resultater bekræfter, at dårlig dømmekraft blev udøvet i brugen af ​​de billedematerialet. Som et resultat, har vi truffet de nødvendige foranstaltninger,« skriver en talsmand.

Cnet.com har efterfølgende forsøgt at få Nokia til at uddybe, men firmaet har lukket af på flere spørgsmål vedrørende kameraskandalen.

Som led i Nokias lancering af deres topmodel kaldet Lumia 920, udsendte finnerne i første omgang en video, hvor en pige kommer cyklende. Videoen skal demonstrere, hvor godt Nokias PureView-kamerateknologi fungerer, selv mens man cykler på ujævnt underlag. Uheldigvis for Nokia, så havde de anvendt et mere mere avanceret kamera til at optage pigen med.

På et tidspunkt i videoen kører pigen forbi en holdende trailer med ruder, hvor spejlbilledet fra traileren afslører, at der ved siden af pigen kører en kamerabil. Og der ikke tale om det 8,7 megapixels kamera, som sidder i Lumia 920.

Nokia fremviste på deres lancering også en række billeder, hvor PureView-teknologien skulle have taget nogle aften/ nattebilleder, men også disse billeder viste sig at være taget med et andet kamera.

Deltag i debatten på Version2