Nokias iPhone-udfordrer endelig på vej

Den kritiserede Nokia N8, der er ment som Nokias come-back på smartphone-markedet, kommer nu endelig i handlen.

Sådan ser den ud - Nokias N8 Fold sammen
Læs mere
Foto: ROSLAN RAHMAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den blev mildest talt ikke syndelig vel modtaget, da den første gang blev præsenteret - men nu skal den endelig stå sin prøve blandt forbrugerne verden over.

Den finske mobilgigants seneste flagskib, touch-telefonen Nokia N8, ser i hvert fald ud til at komme på markedet i løbet af denne måned, og dermed har Nokia skudt gang i sine ambitioner om at vende tilbage på toppen af de mobil-hitlister, der ellers har været domineret af Apple og HTC i efterhånden et par år.

Modellen N8 har ellers fået en hel masse kritik for at være alt for klodset og u-sexet designet, hvilket også var tilfældet med det tidligere flagskab, den murstenstunge N97.

Sov i timen

Alligevel er det ganske usandsynligt at finnerne har tænkt sig at sidde med hænderne i skødet og lade Apple og HTC overtage smartphone-markedet, hvor Nokia tidligere har været dominernede. Både Apple og Google, som står bag Android-systemet, har været nye udfordrere på mobilmarkedet, er Nokia blevet beskyldt for at have sovet i timen og forsømt at udvikle tidssvarende telefoner, og det aldrende Symbian-system, som Nokia bruger, har længe lignet en gammel østeuropæisk Trabant i sammenligning med konkurrencen.

Det er Nokia dog med stormskridt i færd med at rette op på, og N8 leveres med en væsentligt opdateret brugergrænseflade i form af Symbian^3-systemet. Den finske mobilgigant, der startede som gummistøvlefabrik, har ikke kastet sig over Googles Android-system i modsætning til stort set alle konkurrenterne på mobilmarkedet.