Nokias første Windows-telefon kommer i år

Den nye topchef håber at have første telefon med Microsoft-software klar inden årets udgang.

Nokias topchef, Stephen Elop, håber, at samarbejdet med Microsoft kommer forbrugerne til gode. Fold sammen
Læs mere
Foto: DANIEL DEME
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BARCELONA: Den første Nokia-telefon med Windows Phone som software vil være på markedet sigst på året.

Det siger Nokias topchef gennem fire måneder, Stephen Elop, til nyhedsbureauet Reuters.

»Der er klart et betydeligt pres på holdet og hele virksomheden for at sikre, at vi leverer et fremragende Windows Phone-produkt så snart som muligt, og vi ville sandelig foretrække at se dette ske i 2011,« siger han.

Nokias aftale med Microsoft om fremover at lægge Windows Phone og ikke Nokias eget Symbian-styresystem i de dyrere telefoner er det helt store samtaleemne på Mobile World Congress, verdens største mobilmesse, som frem til torsdag finder sted i Barcelona i det nordøstlige Spanien.

Se billederne: Topcheferne indtager podiet i Barcelona

Bemærkelsesværdigt er det, at overhovedet ingen af de store mobilproducenter har afsløret nye telefoner med Windows Phone. Alle nye telefoner leveres med Google Android.

Af frygt for at miste vigtigt marked indgik Nokia alliance med Microsoft i fredags. Nokia vil anvende Windows Phone, som er et halvt år gammelt, mens Microsoft får adgang til Nokias berømmede korttjeneste, Maps, og Nokias onlinebutik, Ovi.

Aftalen var imidlertid ikke i analytikernes smag. Nokia-aktien faldt til det laveste siden 1998, da aftalen blev offentliggjort. Stephen Elop lover derfor, at Nokia nu vil vise, at det var det rigtige valg.

»Hvad jeg forsøger at opnå er, at der flyder betydelige pengemængder i vor retning, og det skal måles i milliarder,« siger topchefen til Reuters.