Nokias bundlinje tager overraskende stort hop

Det finske selskab Nokia har haft markant fremgang i indtjeningen i andet kvartal, hvor finnerne har været i stand til at vende sidste års underskud til et plus.

Det finske selskab Nokia har haft markant fremgang i indtjeningen i andet kvartal, hvor finnerne har været i stand til at vende sidste års underskud til et plus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dado Ruvic

Nokia realiserede i andet kvartal et overskud på 352 mio. euro mod et underskud på 27 mio. euro i samme periode året før.

Per aktie lyder resultatet på 0,09 euro, og det var markant højere, end korpset af analytikere havde forventet, da de ifølge Bloomberg havde spået et resultat på 0,055 euro per aktie.

Resultatet kom i mål på baggrund af en omsætning på 3209 mio. euro, som blev løftet fra 2942 mio. euro i den samme periode året før.

Fremgangen i salget er dog udelukkende valutadrevet, da der renset for udsving er tale om en tilbagegang på 1 pct. Løftet på toplinjen var heller ikke helt så stort som ventet i markedet. Analytikerne havde regnet med en fremgang til 3320 mio. euro. ifølge Bloomberg.

- Nokia leverede meget stærke resultater i andet kvartal, hvor alle vores tre forretningsområder leverede meget flot, siger Rajeev Suri, topchef i Nokia, i en kommentar til regnskabet.

Nokia annoncerede i midten af april opkøb af det franske selskab Alcatel-Lucent, som finnerne betalte 15,6 mia. euro for.

EU-Kommissionen godkendte handlen i sidste uge, og den skal nu endelig godkendes af Nokias aktionærer. Det er forventningen, at handlen vil være på plads i første halvdel af 2016.