Nokiadirektør: Det var vores største frygt

Lukningen af Nokias udviklingsafdeling i Danmark var den danske direktørs største frygt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var den værst tænkelige besked, der ramte de knap 1000 danske ansatte i Nokias udviklingsafdeling onsdag. Hele afdelingen lukker, og de skal ud og finde et nyt job.

- Det var vores største frygt. Jeg ved ikke, om nogen havde tænkt, at det ville være så stort, siger Nokias administrerende direktør i Danmark, Claudia Lillebjerg Simonsen.Allerede i sidste uge blev det meldt ud, at Nokia-koncernen skulle igennem massiv slankekur. Nokia skal reducere sine driftsomkostninger med cirka 750 millioner kroner for 2013 sammenlignet med 2010.

Men alligevel kom beskeden om, at hele den danske udviklingsafdeling bliver lukket, som et chok for mange af medarbejderne.

- Mit indtryk var, at medarbejderne var stille, fattede og triste. Det er naturligvis en forfærdelig besked at få, siger direktøren.

Der er mange forskellige grunde til, at det blev den danske afdeling, forklarer hun.

Den danske afdeling ryger blandt andet, fordi en del af opgaverne outsources som led i samarbejdet med Microsoft, og en del af de andre aktiviteter skal samles i udlandet.

Medarbejderne fik beskeden på et møde i Bella Centeret i København. Torsdag samles de igen for at få nærmere besked om den korte fremtid, der venter dem hos Nokia.

- Vi lukker ned i faser over de næste 18 måneder. Vi har meldt tidligt ud - også af respekt for medarbejderne og for at være så åbne som muligt, siger Claudia Lillebjerg Simonsen.De næste par dage skal bruges til at tale med medarbejderne og skabe klarhed over situationen. Men mandag er det tilbage på jobbet for de mange ingeniører og udviklere - ingen medarbejdere fritstilles med det samme.

- Vi har et arbejde at vende tilbage til. Og så begynder arbejdet med at finde en ny fremtid for vores medarbejdere - det er jeg og den danske ledelse nu dedikeret til, siger Claudia Lillebjerg Simonsen.

/ritzau/