Nokia vil gøre Windows Phone billigere

Ny Lumia 610 skal fange de unge ind i den nye Nokia-verden med gratis GPS, Skype til Windows Phone og en digital bogreol.

Nokias topchef, Stephen Elop, foran rækken af nu fire Lumia-telefoner med Windows Phone som software. Den fjerde, Lumia 610, kommer om få måneder. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BARCELONA: Nokias overlevelsessatsning på mobiltelefoner med Microsoft-softwaren Windows Phone skal styrkes gennem en ny og billigere model, Lumia 610-telefonen.

Lumia 610 bliver den fjerde Windows Phone-telefon fra Nokia. Den kommer i handelen i 2. kvartal og koster 189 euro. Farverne bliver hvid, cyanblå, magentarød eller sort.

"Den er henvendt til et yngre publikum med sin meget distinkte designprofil og let adgang til de sociale net," understregede Jo Harlow, direktør for Nokias smartphoneafdeling.Lumia 610 bliver samtidig den første af de ny fire Lumia-telefoner med den gratis Nokia Transport-funktion, en slags elektronisk rejseplan, som holder styr på bus- og togtider i 500 byer i 46 lande. Desuden er den udstyret med Nokia Kort og Nokia Kørsel, som er en GPS på mobiltelefonen i stedet for en særskilt GPS.

Nokia Kørsel kan nu også fungere uden mobilforbindelse. Lumia 610 skal forsøge at slå igennem hos de unge, som skal opdage, hvad Windows Phone - og derigennem Nokia - kan give dem som modtræk til Apples iPhone og de mange Android-mobiltelefoner. Samtidig ligger den bevidst i den billigere ende, hvor Nokia - også i 2. kvartal - lancerer Lumia 900-modellen til 480 euro.

Lumia 900 fik premiere i USA for en lille måned siden men kommer nu også ud "andre steder i verden".Lumia 610 bringer også premieren på Nokias svar på især Samsungs hårde satsning på at levere digital læsning på skærmen. Nokia Reading er en slags elektronisk bogreol og kiosk til e-bøger, lydbøger og nyheder, som samles i et overskueligt vue, og hvor det er nemt at købe ekstra - eller låne dem digitalt på biblioteket.

Nyhederne samles gennem Nokia Strings, hvor man fra forskellige kilder vælger områder, som interesserer én, og som så samles til i et digitalt magasinlayout, som er nemt at læse. Man får altså sin egen personlige avis med præcis de ting, som man interesserer sig for. Det dansk-svenske internettelefonprogram Skype, som Microsoft købte sidste år, kommer nu endelig også til Windows Phone, og dermed er en afgørende forhindring mod at bruge Windows Phone-telefoner fjernet."Vi skiller os ud. Det har været et meget udfordrende år for Nokia men og et fantastisk år. Og vi gearer ikke ned i det kommende år," sagde Nokias topchef gennem halvandet år, canadieren Stephen Elop, og så selvsikker ud, da han præsenterede Nokias nyskabelser på et pressemøde mandag morgen på verdens største mobilmesse, Mobile World Congress, i Barcelona.

Berlingske dækker Mobile World Congress (MWC) på www.business.dk/digital, www.b.dk/techogviden og i den trykte Business-sektion. Berlingske er inviteret af Telia.