Nokia venter færre indtægter

Verdens største mobilproducent har solgt 27 procent flere telefoner i år, men pengene følger ikke med i samme omfang. LG overhaler Sony Ericsson.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det globale mobilmarked bliver ikke så indbringende i år som oprindeligt antaget, siger finske Nokia, verdens største producent af mobiltelefoner.

Nokia venter, at hele mobiltelefonbranchen vil vokse 10 procent i styksalg i år, skriver nyhedsbureauet Reuters. Men omregnet i værdi tror Nokias topchef Olli-Pekka Kallasvuo, at der kommer færre penge i kassen.

Mobilkæmpen, som står for flere end hver tredje solgte mobiltelefon i hele verden, meldte torsdag middag om fremgang i kvartalet januar-marts. En stor efterspørgsel på især billige telefoner i Indien bidrager til væksten i salget. Nokia solgte i første kvartal 115,5 millioner mobiltelefoner. Det er 27 procent flere end for et år siden.

Navnlig den svage dollar betyder færre indtægter.

Den gennemsnitlige pris på en mobiltelefon fra Nokia var i første kvartal på 79 euro (590 kroner) mod 83 euro (620 kroner) i julekvartalet.

LG rykker ind som nummer fire

Sydkoreanske LG Electronics ser ud til at slå Sony Ericsson og rykke ind som verdens fjerdestørste mobilproducent efter Nokia, Samsung og Motorola. LG solgte i første kvartal 24,4 millioner mobiltelefoner med modellerne Viewty, Voyager og Venus som de bedst sælgende.

Sony Ericsson, der ejes halvt af den japanske elektronikgigant Sony og halvt af den svenske netværksgigant Ericsson, forventer at nå et salg på 22 millioner mobiltelefoner i første kvartal. Selskabet sænkede midt i marts forventningerne.