Nokia ud i ny, kæmpe fyringsrunde

Flere skal fyres hos den finske mobilgigant.

Nokias ansatte er indkaldt til møde om nye fyringer torsdag klokken 10. Arkivfoto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Endnu flere ansatte hos den pressede finske mobilgigant skal fyres.

Nokia-ledelsen ventes i løbet af torsdagen at give besked om den nye fyringsrunde, skriver det finske dagblad Helsingin Sanomat.

Omkring 2.000 ansatte i Nokias IT-division er torsdag klokken 10 indkaldt til videokonference på Nokias kontorer i Finland, Kina, Storbritannien og Singapore.

Nokia ønsker ikke at kommentere oplysningerne.

Overhalet af Samsung som verdens største

Nokia blev for et år siden slået af pinden som verdens største mobilproducent af sydkoreanske Samsung, der et kvartal forinden havde overhalet Apple som verdens største producent af de avancerede smartphonetelefoner.

Nokia besluttede i februar 2011 at skrotte hele sin gamle mobilproduktion og satse fuldt og helt på at bruge Microsofts software, Windows Phone, i sine telefoner. Ni måneder senere blev den første Windows-telefon i Lumia-serien lanceret, men salget går op ad bakke. I tredje kvartal 2012 solgte Nokia fire millioner Lumia-telefoner, og forleden meddelte finnerne, at der i oktober-december blev solgt 4,4 millioner Lumia-telefoner.

I juni 2012 lancerede Nokia en stor spareplan, der skulle skære 10.000 stillinger væk på verdensplan, heraf 3.700 i hjemlandet Finland. 2.700 er siden da blevet sagt op.