Nokia-topchef går

Teknologileverandøren Nokia Siemens Networks skal have ny ledelse.

Manden bag Nokia Siemens Networks, Simon Beresford-Wylie, går fra selskabet. Arkivfoto: Katja Lenz, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Topchefen for teknologileverandøren Nokia Siemens Networks går.

Simon Beresford-Wylie, som stod for sammensmeltningen af mobilgiganten Nokias og netværksgiganten Siemens' divisioner for teleudstyr, forlader sin post 1. november. Det er uvist, hvad han derefter skal. Men fra 1. oktober overtager den 41-årige Rajeev Suri direktørstolen.

Simon Beresford-Wylie, som både er britisk og australsk statsborger, kom til Nokia i 1998 og har været manden, der fik Nokia Siemens Networks (NSN) smeltet sammen siden dannelsen i april 2007. NSN har hovedkontor i Espoo uden for Helsinki og er en af verdens største producenter af trådløse mobilnet. NSN ejes halvt af Nokia, halvt af Siemens, og beskæftiger omkring 60.000 ansatte.

Kinesisk konkurrence

Rajeev Suri kom til Nokia i 1995 og har siddet med i NSN-ledelsen siden 2007. Han har 20 års erfaring i telebranchen. NSN er navnlig presset af kinesiske konkurrenter som Huawei men ligger langt efter den svenske gigant Ericsson, som er en klar nummer et på markedet for mobilnet. NSN har siden dannelsen hverken været teknologiførende eller prisførende, og i forhold til sidste år faldt salget i andet kvartal med 21 procent.

Nokias koncerndirektør Olli-Pekka Kallasvuo, som også er bestyrelsesformand for Nokia Siemens Networks, respekterer chefskiftet.

»Han efterlader en bemærkelsesværdig arv som arkitekten bag Nokia Siemens Networks og som en nær ven,« siger han.