Nokia stopper Wimax-produktion

Den finske mobilkæmpes eneste produkt med den trådløse Wimax-teknologi lægges nu i graven.

Foto: Scanpix. Wimax er en af de trådløse teknologier, der kæmper om at blive standarden, som alle bruger. Men nu dropper Nokia den.
Læs mere
Fold sammen
Den langtrækkende, trådløse Wimax-teknologi har fået endnu et skud for boven, efter at den finske mobilgigant Nokia nu standser produktionen af sin eneste telefon af slagsen.

Wimax er en af de trådløse teknologier, der kæmper om at blive standarden, som alle bruger. Wimax er meget centreret om USA men anvendes også herhjemme. Men Wimax konkurrerer med LTE-teknologien, som omkring 80 procent af verdens mobiltelefonproducenter bakker op bag.

Wimax er navnet på en trådløs variant af bredbåndsinternet. Signalet kan teoretisk række op til 50 kilometer, og datahastigheden er større end traditionelle, trådløse net. Det vil kræve en parabollignende tallerken at modtage signalet, men så kan der både sendes og hentes data med stor hastighed. Fra antennen går ledninger ind i huset til en lille boks, hvor PC, telefoner m.m. kan kobles på. Wimax-teknologien kan trådløst sende signaler over meget stor rækkevidde og dermed undgå at skulle grave dyre kabler ned.

Ny model kan komme på tale

Nokias eneste Wimax-model er tavle-PCen N810.

»Den er nået til afslutningen af sin livscyklus,« lyder beskeden fra den finske mobilkæmpe, der står bag to af hver fem solgte mobiltelefoner i verden.

Nokia vil dog ikke udelukke senere at vende tilbage med en Wimax-telefon.