Nokia skuffer og mister salg

Mobilgiganten har solgt telefoner for 21 procent mindre i år. (Opdateret kl. 12.25)

Langt færre har rakt ud efter en Nokia-telefon i år. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den finske mobilgigant Nokia solgte mobiltelefoner for 21 procent mindre i årets første tre måneder.

Nokia, der står bag to af fem solgte mobiltelefoner i verden, fremlagde torsdag ved middagstid sit kvartalsregnskab, og forventningerne var skruet op, efter at konkurrenten Sony Ericsson overraskende kunne vise flotte tal i sidste uge.

Nokias nettoomsætning lå i januar-marts 2010 på 9,5 milliarder euro, og selv om det er bedre end de 9,2 milliarder i det vigtige julekvartal, blev der for et år siden omsat for 11,9 milliarder euro.

Driftsresultatet gik hele 44 procent tilbage - fra 1,47 milliarder euro i 2009 til nu 820 milliarder. Igen kan Nokia-folkene dog glæde sig over, at det er 60 procent højere end ved juletid.

Nokias resultater er dårligere end ventet, og aktien styrtdykkede med 11-12 procent umiddelbart efter offentliggørelsen.

Nokia solgte i januar-marts 107,8 millioner mobiltelefoner. Det er 16 procent mere end for et år siden. Heraf var de 21,5 millioner avancerede mobiltelefoner og mobile computere. Salget af satellitnavigation, Navteq, steg med 31 procent og indbragte 189 millioner euro.