Nokia Siemens fyrer endnu 1.800

Nye nedskæringer i den internationale telebranche går især ud over ansatte i Finland og Tyskland.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fyringerne falder på stribe i den internationale telebranche. Tirsdag morgen meddelte en af de helt store leverandører af teleudstyr, finsk-tyske Nokia Siemens, at der skal skæres over 1.800 stillinger væk.

Nokia Siemens, som blev dannet for et par år siden af den finske mobilkæmpe Nokia og det tyske industrikonglomerat Siemens, betragter de 1.820 stillinger, som nu skal væk, som sidste del af en større spareplan på i alt to milliarder euro. Udmeldingen kommer dagen efter, at den canadiske teleleverandør Nortel meddelte, at den vil skære 1.300 medarbejdere væk.

De 750 stillinger i Nokia Siemens skal findes i Finland, mens en afdeling i München i Tyskland med 500 medarbejdere lukkes helt. Derudover sælges fabrikken i Durach i Tyskland, hvor andre 500 er ansat. Ligeledes forsvinder 50 jobs i Ægypten og andre 20 i USA.

9.000 færre medarbejdere

Nokia Siemens Networks ejes halvt af Nokia, der som verdens største mobiltelefonproducent står for to af hver fem solgte mobiltelefoner i verden, halvt af Siemens, som tidligere solgte sin produktion af mobiltelefoner til taiwanesiske BenQ, som under et år senere lukkede al produktion i Europa.

Alt i alt forsvinder 9.000 stillinger i koncernen, som med udgangen af september beskæftigede 60.200 ansatte.

Nokia Siemens konkurrerer med svenske Ericsson og fransk-amerikanske Alcatel Lucent om at levere teleudstyr til hele verden.