Nokia og Apple slås om nye SIM-kort

Nokia truer med at blokere, hvis Apple skal bestemme, hvordan nye SIM-kort til stadig tyndere telefoner skal se ud.

Det er ikke farven men størrelsen, det kommer an på, når fremtidens SIM-kort til mobiltelefonen skal designes. Foto: Iris/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Apple og de store mobilproducenter er røget i totterne på hinanden over, hvem der skal bestemme, hvordan fremtidens mini-SIM-kort til mobiltelefoner skal se ud.

Apple og Nokia har begge leveret deres bud til Det Europæiske Institut for Telekommunikationsstander (ETSI) på de såkaldte nano-SIM-kort. De bliver nødvendige, efterhånden som mobiltelefonerne bliver tyndere og tyndere.

Den finske mobilgigant truer nu med at sige nej til, at den nødvendige teknologi, som Nokia ejer retten til, må bruges, hvis ETSI beslutter at følge Apples forslag. Nokia mener, at Apple har misbrugt udvalgsprocessen, og at Apples bud ikke følger de krav, som ETSI har stillet op.

Nokia har omkring 50 SIM-kortpatenter, som finnerne vil spærre for brugen af.

Nokia siger nej

»Nokia vil ikke bidrage med sine immaterielle rettigheder (patenter, red.), hvis Apples forslag godkendes og ikke er i overensstemmelse med ETSIs regler. Nokia ejer flere end 50 patentfamilier med SIM-relateret teknologi, som vi anser for nødvendige for Apples forslag. Vi har informeret ETSI om, at hvis Apples forslag godkendes, vil Nokia ikke licensere sine relevante patenter,« siger Nokias teknologidirektør Henry Tirri til Financial Times.

Nokia bakkes op af Blackberry-producenten Research in Motion og af Motorola, som Google er ved at overtage. Apple tilbyder, at de andre selskaber gratis kan bruge Apples teknologi, hvis den vinder slaget.

Afgørelsen skal træffes ved en afstemning i ETSI skærtorsdag. Hverken Apple eller ETSI ønsker at kommentere striden.

På SIM-kortet ligger en lang række oplysninger, heriblandt teleselskabets egne styringsmekanismer.